Afdrukken
amalia-vermandere
 
Voor Amalia Vermandere is zingen vertellen. Ze neemt je solo mee door haar woud van muzikale impressies en treft je recht in hart en ziel.

amalia-vermandere-liveToen ze nog klein was en de mensen vroegen haar wat ze later worden wilde, dan wist ze het zeker: zangeres! Gaandeweg merkte ze dat ze niet zo zeer iets wórden wilde, maar vooral wilde zijn wie ze al is… en dat zo waarachtig mogelijk. Dat is ook haar muzikale zoektocht: ontdekken wie ze is, haar stem laten opwellen van diep vanbinnen, verbeelden wat in haar leeft.

Aanvankelijk zong eamalia-vermandere_2n speelde Amalia gitaar op haar eentje, nam een sobere cd op (‘Wild Mild’ 2007), die ondertussen aan zijn tweede oplage toe is. Zingen is voor haar vertellen over dat diepe onderaardse psychische woud, waar de impressies van de buitenwereld verwerkt worden en deel gaan uitmaken van haar eigen universum. Haar stem verheffen over wat haar verblijdt en verdriet, wat haar raakt en stoort. Later kwamen er muzikanten bij, die met haar meewandelden in dat woud. Soms spelen ze samen, soms gaat Amalia weer alleen op pad.

Amalia Vermandere, dochter van Willem, schrijft Engelstalige teksten. De muziek echter kent geen taalgrenzen en spreekt recht tot de ziel. Momenteel werkt ze aan een nieuwe cd samen met haar muzikanten. In het museum speelt Amalia solo.

Zomer 2010 - Overzicht optredens in Museum Sincfala:

| Joe Mullen en Plan B | Amalia Vermandere | 4 Beaufort | Shantykoor Blankenberge | Ier & Gunter |

De museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2010 is het museum op 15, 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zwinstreek in VERVOERing’.

Kinderen kunnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske gaan ze dit jaar op schattentocht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang: 2,00 euro. Je ontvangt een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek gratis.