Afdrukken


ier en gunter openingHet vierstemmig gemengd koor Ier & Gunter steelt je tijd met liedjes en dromen van de zee, het water, gedoemde liefdes en de waterlanders.

{youtubejw img="http://www.sincfala.be/images/stories/activiteiten/2010_museumavonden/ier-en-gunter.png"}8XHroFvyFzw{/youtubejw}

Ier & Gunter is ook gemengd qua repertoire. Het repertoire bestond oorspronkelijk enkel uit Engelse en Ierse shanties. Intussen staan ook de Italiaanse, Franse, Spaanse liederen over de zee op het menu.

Zoals de zee ons benevelt met zijn kracht, zijn geheimen, zijn verhalen en zijn zeemeerminnen, zo klinkt Ier en Gunter. Eén dirigent, één gitarist, één cajou-ist… en veel vrouwen en mannen die zingen. En uiteraard… meezingen mocht!

Het was dan ook een grote verrassing te ontdekken dat bijna de volledige groep 'Joe Mullen en Plan B' op deze avond zich bij het koor vervoegd had.

De groep 'Joe Mullen en plan B' was te gast in Museum Sincfala op donderdag 15 juli 2010.
Hier wordt Joe Mullen met een mooie ballade in zijn eigen stijl gedragen door het koor 'Ier & Gunter' en samen laten zij ons opnieuw een onvergetelijke herinnering na.-

Zomer 2010 - Overzicht optredens in Museum Sincfala:
| Joe Mullen en Plan B | Amalia Vermandere | 4 Beaufort | Shantykoor Blankenberge | Ier & Gunter |

De museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2010 is het museum op 15, 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zwinstreek in VERVOERing’.

Kinderen kunnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske gaan ze dit jaar op schattentocht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang: 2,00 euro. Je ontvangt een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek gratis.