Afdrukken
ontdek-knokke-heist

Op maandagnamiddag

WandelHeist-0087bisJe wandelt met een ervaren gids door Heist en verkent het dorpscentrum. Vanop de zeedijk pik je een vleugje geschiedenis over het toerisme mee. Tijdens een tussenstop met drankje in de Terminus ontdek je het vroegere Koudekerke. Via Museum Sincfala eindigt de wandeltocht (6 km) met een bezoek aan de Visserskapel. Meer info en sfeerbeelden...

Startplaats
Heldenplein (Heist) 14u

Einde van de tocht
Heldenplein omstreeks 17u

Tickets en reservatie
Dienst Toerisme - 050 630 380 - Heist: Knokkestraat - Knokke: Lichttorenplein

 

Op dinsdagnamiddag

Garnalentocht-0111Je rijdt met een toeristisch treintje door Heist, vroeger een vissersdorp. Onder begeleiding van een ervaren gids breng je een bezoek aan de Visserskapel, het Vissersmonument en Museum Sincfala. Op het einde van de rit proef je garnalen in café De Meerpaal, een plaats waar ook nu nog vissers komen. Meer info en sfeerbeelden...

Opstapplaatsen
Van Bunnenplein (Knokke) 14u of Heldenplein (Heist) 14.30u

Einde van de tocht
Heldenplein omstreeks 17.30u
Van Bunnenplein omstreeks 18u

Tickets en reservatie (verplicht)
Dienst Toerisme - 050 630 380 - Heist: Knokkestraat - Knokke: Lichttorenplein

 

Op woensdagnamiddag

BidS-0103Je rijdt met een toeristisch treintje langs de prachtige openbare kunstwerken in Knokke-Heist. Met vakkundige uitleg van een gids ontdek je de bekende en minder bekende plaatsen van de badplaats. De tocht eindigt met een drankje in CaféCultuur in Cultuurcentrum Scharpoord. Meer info en sfeerbeelden...

Opstapplaats
Van Bunnenplein (Knokke) 14u

Einde van de tocht
Van Bunnenplein omstreeks 17.30u

Tickets en reservatie (verplicht)
Dienst Toerisme - 050 630 380 - Heist: Knokkestraat - Knokke: Lichttorenplein

 

Op donderdagnamiddag

folkloremarkt-heistDe Folkloremarkt in het centrum van Heist strekt zich uit van de Graaf d'Ursellaan over het Heldenplein naar de Kursaalstraat en terug de Knokkestraat in. Daar, rechtover de burelen van de dienst Toerisme, op de parking, vind je de stand van het Museum Sincfala.

Je vindt er meer informatie over de zomertochten, de museumavonden, de tentoonstelling over tram, trein en bus in de Zwinstreek en de zoektocht voor kinderen in het museum.

Uiteraard kan je er vragen stellen over ons vrijwilligersprogramma om oude foto's en mensen daarop te helpen identificeren.

 

Aanvangsuur: 14u tot 18u

 

Op vrijdagnamiddag

KHab-0026De Pajerotrein slingert tussen strand en polder en brengt je langs de mooiste plaatsen van de deelgemeenten Heist, Knokke, Ramskapelle en Westkapelle.
Tijdens een bezoekje aan het For Freedom Museum, over de bevrijding van de Zwinstreek aan het eind van WOII, bieden we je een drankje aan. Meer info en sfeerbeelden...

Opstapplaats
Lichttorenplein (Knokke) 14u

Einde van de tocht
Lichttorenplein omstreeks 17.30u

Tickets en reservatie (verplicht)
Dienst Toerisme - 050 630 380 - Heist: Knokkestraat - Knokke: Lichttorenplein

 

Aanvullend programma

De Gidsenkring Toon Ghekiere vult het programma aan met meer specifieke wandel en fietstochten. Meer info...

De museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2010 is het museum op 15, 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zwinstreek in VERVOERing’.

Kinderen kunnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske gaan ze dit jaar op schattentocht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang: 2,00 euro. Je ontvangt een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek gratis.