Afdrukken


foto-identificatie-vierbote-heist-1Op vrijdag 3 september is er van 15 tot 17 uur een nieuwe bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. De ontmoeting begint met een presentatie van de Beeldbank, die sinds enkele dagen op proef kan worden geraadpleegd. Meteen kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

foto-identificatie-vierbote-heist-2Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad. Voor het najaar van 2010 zijn er in De Vierbote in Heist bijeenkomsten voorzien op 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december telkens van 15 tot 17 uur. Ook voor de eerste helft van 2011 zijn al bijeenkomsten gepland op 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni.

poster-foto-identificatie-240Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. – www.sincfala.be

 

 

 

 

 

 

< -- Klik HIER om deze affiche thuis zelf af te printen