Afdrukken


foto-identificatie-vierbote-heist-1Op vrijdag 3 december 2010 is er in Ontmoetingcentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26 in Heist) van 15 tot 17 uur opnieuw een bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. Nieuwe identificatieboekjes zijn ter inzage. Ook de Beeldbank, kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

foto-identificatie-vierbote-heist-2Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad. Voor het najaar van 2010 is dit de laatste bijeenkomst in De Vierbote. Voor de eerste helft van 2011 zijn al bijeenkomsten gepland op 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni, met andere woorden, elke eerste vrijdag van de maand.

Vanaf december zijn er maandelijks (de tweede donderdag van de maand) bijeenkomsten voorzien in het Dagverzorgingscentrum Lindenhove, Bremlaan 5 in Knokke. Hiervoor wordt samengewerkt met de vzw Lindeboom. Dit zijn de data: 9 december 2010, 13 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei en 14 juni 2011. De ontmoetingsmomenten daar zijn voorzien tussen 14 en 16 uur.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

 

Klik op de affiches om deze nu uit te printen:

Lindeboom-Knokke-foto-identificatie-december-2010Vierbote-Heist-foto-identificatie-december