>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011Wandel- en fietstochten Gidsenkring Toon Ghekiere - juli en augustus 2011

 


foto-identificatie-vierbote-heist-1

Op vrijdag 1 april is er in Ontmoetingcentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26 in Heist) van 15 tot 17 uur opnieuw een bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. Nieuwe identificatieboekjes zijn ter inzage. Ook de Beeldbank, kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

foto-identificatie-vierbote-heist-2Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad. Voor 2011 is dit de eerste bijeenkomst in De Vierbote. Verder zijn er nog 2 laatste bijeenkomsten voor de zomerperiode gepland op 6 mei en 3 juni, met andere woorden, elke eerste vrijdag van de maand.

foto-identificatie-vierbote-maart-2011Sinds december zijn er ook maandelijks (de tweede donderdag van de maand) bijeenkomsten voorzien in het Dagverzorgingscentrum Lindenhove, Bremlaan 5 in Knokke. Hiervoor wordt samengewerkt met de vzw Lindeboom. Dit zijn de eerstkomende data: 14 april, 12 mei en 14 juni 2011. De ontmoetingsmomenten daar zijn voorzien tussen 14 en 16 uur.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

 


Speciale oproep voor vrijdag 1 april 2011:

In 2011 is Sincfala, Museum van de Zwinstreek voor de vierde keer op rij een locatie in het kader van het jaarlijks Internationaal Fotofestival Knokke-Heist. Zo was in Museum Sincfala ook al een unieke reeks portretten van vissers van Stephan Vanfleteren te zien. Voor de tentoonstelling in het voorjaar van van 2011 treedt Johan De Vos op als curator voor het project ‘Annemieke en de Smarties. Photo Hall 1933-1980’.

Photo Hall had tijdens de zomermaanden van 1933 tot 1980 op de zeedijk langs de hele Belgische kust fotografen in dienst die mensen fotografeerden om deze foto’s de dag nadien aan de man te brengen. Tienduizenden foto’s zijn er in die periode gemaakt en aan vakantiegangers verkocht. Kiekjes van mensen ‘uit vervlogen tijden’, die een interessant beeld van de zomerse genoegens aan de kust naar voor brengen.

Eerst verzamelen, dan tonen
Ter voorbereiding van de uiteindelijke realisatie van deze tentoonstelling is het museum op zoek naar zoveel mogelijk van deze foto’s. Met het verzamelen van de foto’s wordt meteen een stukje kusterfgoed bewaard en in een expositie tot leven gebracht.

Hebt u dergelijke foto’s van Photo Hall in een album of vergeten schoenendoos? We geven ze met veel zorg een plaats in de tentoonstelling. Herinnert u zich het verhaal? Sincfala noteert ook graag uw anekdotes.

Bij voorkeur nemen we de originele foto’s voor de duur van de tentoonstelling in bruikleen. Uiteraard krijgt u ze achteraf ongeschonden terug.

Op vrijdag 1 april 2011 kunt u deze foto's meebrengen!

of neem contact op met curator Johan de Vos
(e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)
of met Museum Sincfala, Pannenstraat 140, tel: 050 530 730,
(e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)

Bekijk hier het filmpje (oproep) op YouTube