>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011Foto-identificatie in DVC Lindenhove - Donderdag 14 april 2011


foto-id-lindenhove-bv-20110210-02Op donderdag 14 april is er in DVC Lindenhove (Rusthuis Knokke achter de kliniek, Bremlaan 5 ) van 14 tot 16 uur opnieuw een bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. Nieuwe identificatieboekjes met talle uitvergrote foto's die wachten om herkend te worden. Ook de Beeldbank, kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

foto-id-lindenhove-bv-20110210-03Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen en deze neer te pennen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek en hiervoor wordt samengewerkt met de vzw Lindeboom. Voor 2011 is dit de eerste bijeenkomst in DVC Lindenhove. Verder zijn al bijeenkomsten gepland op 12 mei en 9 juni, met andere woorden, elke tweede donderdag van de maand.

Sinds meer dan twee jaar zijn er ook maandelijks (de eerste vrijdag van de maand) bijeenkomsten in Ontmoetingcentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26 in Heist) van 15 tot 17 uur. Dit in samenwerking met de Seniorenraad. De eerstkomende data in 2011: 1 april, 6 mei en 3 juni, met andere woorden, elke eerste vrijdag van de maand.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..


Speciale oproep voor donderdag 14 april 2011:

In 2011 is Sincfala, Museum van de Zwinstreek voor de vierde keer op rij een locatie in het kader van het jaarlijks Internationaal Fotofestival Knokke-Heist. Zo was in Museum Sincfala ook al een unieke reeks portretten van vissers van Stephan Vanfleteren te zien. Voor de tentoonstelling in het voorjaar van van 2011 treedt Johan De Vos op als curator voor het project ‘Annemieke en de Smarties. Photo Hall 1933-1980’.

Photo Hall had tijdens de zomermaanden van 1933 tot 1980 op de zeedijk langs de hele Belgische kust fotografen in dienst die mensen fotografeerden om deze foto’s de dag nadien aan de man te brengen. Tienduizenden foto’s zijn er in die periode gemaakt en aan vakantiegangers verkocht. Kiekjes van mensen ‘uit vervlogen tijden’, die een interessant beeld van de zomerse genoegens aan de kust naar voor brengen.

Eerst verzamelen, dan tonen
Zelfs na de opening van deze tentoonstelling is het museum steeds op zoek naar zoveel mogelijk van deze foto’s. Met het verzamelen van de foto’s wordt meteen een stukje kusterfgoed bewaard en in een expositie tot leven gebracht.

Hebt u dergelijke foto’s van Photo Hall in een album of vergeten schoenendoos? We geven ze met veel zorg een plaats in onze digitale collectie. Herinnert u zich het verhaal? Sincfala noteert ook graag uw anekdotes.

Bij voorkeur nemen we de originele foto’s voor de duur van de tentoonstelling in bruikleen. Uiteraard krijgt u ze achteraf ongeschonden terug.

Op donderdag 14 april 2011 kunt u deze foto's meebrengen!

of neem contact op met Museum Sincfala, Pannenstraat 140, tel: 050 530 730
(e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)

Bekijk hier het filmpje (oproep) op YouTube