>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011MuseumBabbel - Kunstenaars en het opkomend toerisme aan de kust op het einde van de 19de eeuw - 27 november 2011

Erfgoeddag – Zondag 1 mei 2011

campagnebeeld_klein_72dpi_0Zoektocht voor kinderen

Ben je arm, rijk of gelukkig?

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Ontdek dan op een spannende en leerrijke manier Museum Sincfala. Wat doe je liever? Als vissersjongen ravotten in de duinen of in een stijf pakje met de armen gekruist aan tafel zitten? Aan jou de keuze! In het museum liggen ook voorwerpen die je naar waarde kan schatten. Aan het eind van je ontdekkingstocht verneem je of je vroeger arm, rijk of gelukkig zou leven.

Doorlopend van 10 tot 18 uur.

Zoekspel op basis van het thema van Erfgoeddag. Kinderen kunnen los van hun (groot)ouders of begeleiders het museum ontdekken.

Rondleiding met gids

Hoezo, armoede?

Leefden de mensen in armoede? Welke goederen vervoerden handelaren van en naar de Middeleeuwse Zwinhavens? Een rondleiding met gids etaleert “armoe” in de Heistse visserij en de Zwinstreek door de eeuwen heen. Onderweg ontdek je een reeks themagebonden collectiestukken uit het museumdepot. Aan het eind van de tocht geniet  je (tegen betaling) van een heerlijke kop vissoep.

Rondleiding om 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur.

Los van de speciale Erfgoeddagactiviteit, is de vaste collectie GRATIS doorlopend te bezoeken

Activiteiten vinden plaats in

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8300 Knokke-Heist
Tel.: 050 530 730
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
www.sincfala.bewww.zwinstreek.eu

erfgoeddag-logo