>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011MuseumBabbel - Kunstenaars en het opkomend toerisme aan de kust op het einde van de 19de eeuw - 27 november 2011

 

Foto-identificatie in DVC Lindenhove - Donderdag 9 juni 2011


foto-identificatie-lindenhove-bv-20110414-11Op donderdag 9 juni is er in DVC Lindenhove (Rusthuis Knokke achter de kliniek, Bremlaan 5 ) van 14 tot 16 uur opnieuw een bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. Nieuwe identificatieboekjes met talle uitvergrote foto's die wachten om herkend te worden. Ook de Beeldbank, kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen en deze neer te pennen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

foto-identificatie-lindenhove-bv-20110414-04Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek en hiervoor wordt samengewerkt met de vzw Lindeboom. Voor 2011 is dit de laatste bijeenkomst  in DVC Lindenhove vóór de zomerperiode.

Sinds meer dan twee jaar zijn er ook maandelijks (de eerste vrijdag van de maand) bijeenkomsten in Ontmoetingcentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26 in Heist) van 15 tot 17 uur. Dit in samenwerking met de Seniorenraad.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..