Afdrukken

 

Dagverzorgingscentrum Lindenhove

Foto-Identificatie
2012-2013

Telkens op donderdag: 14-16 uur

20130314-lindenhove

Jaar 2012

13 september
  8 november 

Jaar 2013

10 januari
14 maart
  9 mei

map-dvc-lindenhove-knokke

Op donderdag 14 maart 2013 is er in DVC Lindenhove (Rusthuis Knokke achter de kliniek, Bremlaan 5 ) van 14 tot 16 uur een bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. Nieuwe identificatieboekjes zijn ter inzage. Voor het seizoen 2012-2013 spitst Museum Sincfala zich ook toe op twee nieuwe onderwerpen: ‘Cafés en brouwerijen in de Zwinstreek: vroeger en nu.’ en 'De Eerste Wereldoorlog'.

Ook de Beeldbank, kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij op verschillende foto-identificatie sessies doorheen Knokke-Heist  de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

08032012-lindenhove-knokke-foto-identificatieBedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes, herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

08032012-lindenhove-knokke-foto-identificatieHet project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad. Andere locaties en data kan je hier  of onderaan deze pagina raadplegen.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

 

 

 

Meer informatie:
Sincfala, Museum van de Zwinstreek 
Pannenstraat 140 -  8300 Knokke-Heist
050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Andere locaties doorheen Knokke-Heist voor de periode 2012-2013

de-vierbote-heist

De Vierbote
Heist (info)

lindenhove-knokke

DVC Lindenhove
Knokke (info)

de-sint-joris-knokke

De Sint-Joris 
Knokke (info)

ingang-olv-troost-westkapelle

WZC OLV van Troost
Westkapelle (info)

wzc-olvo_tmb

WZC OLVO
Heist (info)