>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2013Demonstratiewedstrijd pijproken in Museum Sincfala

 

shantykoor-blankenberge-sincfala-banner

 

Folk, Shanty en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor vier bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2013 is het museum ook van 18 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 18 en 25 juli en 1 en 8 augustus.

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling ‘Van Albatros tot Zelzate. Bier & vertier in Heist’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van volkscafés en herbergen in het Heist en Duinbergen van weleer.

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!

Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.

Om 20 uur start het optreden in een grote tent om elke museumavond mooi af te sluiten:

 

Bramble & Rose

Donderdagavond 18 juli 2013
om 20 uur

Bramble-en-rose-in-concert

Katrien Van Zeir, Kries Roose en Johan Depreitere brengen samen een gevarieerd repertoire van eigen liedjes afgewisseld met minder of meer bekend werk van andere artiesten. Aandoenlijk, verstillend, opgewekt of nostalgisch, je blijft er niet onbewogen bij.

Meer info en sfeerbeelden...

Brise l’Ame vist vrienden op

Donderdagavond 25 juli 2013
om 20 uur

brise-l-ame

Saskia Maeyaert en Hilde Van Laere brengen een greep uit hun Intiem! repertoire maar vissen ook vrienden-muzikanten op en nodigen hen uit op het podium om samen met hen enige vissersliederen en traditionals boven water te halen.

Meer info en sfeerbeelden...

 Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 1 augustus 2013
om 20 uur

shantykoor-blankenberge-sincfala

De Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Meer info en sfeerbeelden...

Ambrazar

Donderdagavond 8 augustus 2013
om 20 uur

ambrazar-in-concert

Deze Brugse vijfkoppige folky-boys-band blijkt niet enkel stevig geworteld in de klei van het Brugse ommeland, maar is, vanuit een traditie van straatmuziek ‘op de Brugse kasseien’,  gekneed in het omgaan met een publiek van alle continenten…

Meer info en sfeerbeelden...


Zomer 2013 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2013 is het museum op 18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus 2013 tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Van Albatros tot Zelzate'. Om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekgroepen.

Kinderen kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.