>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2013Zondagbabbel - Het dagelijks leven in onze gewesten in de Romeinse tijd door Prof. Hugo Thoen - Zondag 27 oktober 2013
 
 
brise-l-ame Brise l’Ame gaat voor anker in Sincfala en zet er een ‘luisterrijk’ en ‘stemmig’ concert op touw.

Saskia Maeyaert en Hilde Van Laere brengen een greep uit hun Intiem! repertoire maar vissen ook vrienden-muzikanten op en nodigen hen uit op het podium om samen met hen énige visserliederen en traditionals boven water te halen. En zoals een ‘traditional’ het traditioneel wil, kan u hierbij de zeilen bijzetten. Smeer de oren én de kelen !


Brise l’Ame Intiem!

Saskia Maeyaert & Hilde Van Laere
Zang, akoestische en elektrische gitaren, mandoline, accordeons, blues harp, whistles, melodica, percussie en een rist klanken en kleuren

De opgeviste vrienden uit vroegere vijvers …

Frederik Maeyaert - klarinet - kaapte samen met Saskia de hoofdmoot en talrijke andere prijzen weg op het Festival van het Vlaamse Visserslied en speelde enkele jaren mee met Brise l’Ame, de groep rond Saskia en Hilde, die eerder ook nog onder de naam ‘Bourguignon’ op de planken stond.

Frederik was, net als Saskia en Hilde, ook lid van het ‘Jeugd’orkest Ressucito dat sinds een paar jaar de muzikale draad weer heeft opgepakt en voornamelijk gelegenheidskerstconcerten brengt.

Joke Cattoor - mandoline - schuimde samen met Saskia heel wat podia af met de folkgroep Just Us en maakt eveneens deel uit van Ressucito.

An Venneman - zang - laat weer haar jeugdige Ressucito stem horen.

… en tegenwoordige wateren

Eva Monballyu en Annelies Van Landtschoote - harp -  medestudenten van Saskia in de huidige harpklas van deKunstAcademie Knokke-Heist

www.briselame.be

 

Zomer 2013 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2013 is het museum op 18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus 2013 tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Van Albatros tot Zelzate'. Om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekgroepen.

Kinderen kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.