Afdrukken


Ontmoetingscentrum De Vierbote

Foto-Identificatie
2012-2013

Telkens op 1ste vrijdag: 14-17 uur

20130503-vierbote-foto-identificatie

2012

7 september
5 oktober

7 december


2013

1 februari
1 maart
5 april
3 mei
7 juni

map-de-vierbote-heist

Traditioneel ligt het accent tijdens de sessies in De Vierbote vooral op verhalen om en rond de visserij en de bevolking. Breng ook uw oude foto's mee op vrijdag 7 juni 2013 naar Ontmoetingscentrum De Vierbote tussen 14 tot 17 uur. 

Volkscafés en herbergen

In het kader van de nieuwe tentoonstelling dat op 1 juni voor het publiek opende, spitst Museum Sincfala zich ook toe op alle beeldmateriaal en verhalen over volkscafés en herbergen. Kom samen met ons foto’s van vroeger identificeren. Wij brengen ook steeds meer nieuwe boekjes met uitvergrote foto's mee.

De Beeldbank kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij op verschillende foto-identificatie sessies doorheen Knokke-Heist  in de voorbij twee en een half jaar hebben neergeschreven.

20120106-vierbote-heist-06-320

De dienst Erfgoed maakte aan de hand van de vele herdenkingsplaatsen (monumenten en begraafplaatsen) lijsten van vissers die omkwamen op zee en oorlogsslachtoffers (militairen en burgers) van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Van elke persoon in een fiche gemaakt van vier pagina's, waar informatie over deze persoon kan worden genoteerd. Ook documenten en foto's van deze personen zijn welkom. Zo verzamelen we meer informatie in functie van toekomstige tentoonstellingen, waaronder de herdenking '100 jaar Groote Oorlog' in 2014. Het gaat om zo'n 250 vissers, ruim 250 mensen die streden en al dan niet omkwamen tijdens WOI en een 150-tal mensen in relatie met WOII.

Bedoeling van het foto-identificatieproject is ook om de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden deze foto’s,  gebundeld in kijkboekjes, herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om met anderen herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

20120302-vierbote-heist-fotoidentificatieHet project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad.

Andere locaties en data kan je hier  of onderaan deze pagina raadplegen.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een schuif , op zolder of in de kelder liggen? Oftewel scannen we ze ter plaatse in of kun je ze steeds aan het museum schenken.

Uiteraard zoekt het museum ook steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s ter plaatse in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie:
Sincfala, Museum van de Zwinstreek 
Pannenstraat 140 -  8300 Knokke-Heist
050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Andere locaties doorheen Knokke-Heist voor de periode 2012-2013

de-vierbote-heist

De Vierbote
Heist (info)

lindenhove-knokke

DVC Lindenhove
Knokke (info)

de-sint-joris-knokke

De Sint-Joris 
Knokke (info)

ingang-olv-troost-westkapelle

WZC OLV van Troost
Westkapelle (info)

wzc-olvo_tmb

WZC OLVO
Heist (info)