>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2013Foto-identificatie De Vierbote - Vrijdag 1 februari 2013

 

DSC03926

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan ga je gratis* in Museum Sincfala met Vlieg op zoek naar het antwoord van een rebus. Doorheen het museum los je vraagjes op.

Museum Sincfala is één van de ‘Parels in de Zwinregio’. Zo ontdek je meteen hoe de vissersgemeenschap destijds in Heist leefde én leer je meer over onze mooie streek. Aan de balie staat de schatkist met daarin de oplossing. Heb je de oplossing juist, dan val je in de prijzen.

 

Logo_vlieg_webVlieg, hèt cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de 7de keer op rij een Zomeractie. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2013 kunnen kinderen en gezinnen terecht in tal van cultuurhuizen voor een stevige portie cultureel feestgedruis.

Meer dan 200 cultuurhuizen, gaande van bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten tot festivals en jeugdhuizen, organiseren doorheen Vlaanderen een activiteit in het kader van de Zomeractie met Vlieg.

 

6 in één klap

Vlieg wil meer kinderen meer goesting geven in meer cultuur. Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, musea, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten. Vlieg strijkt deze zomer opnieuw neer in Knokke-Heist.

6 partners: Museum Sincfala, For Freedom Museum, Cultuurcentrum Scharpoord (Site Internationaal Cartoonfesival vanaf 14 juli), bibliotheek (Scharpoord, Heist of Westkapelle), Toerisme Knokke en Toerisme Heist verbergen een schat van Vlieg. Aan de hand van vragen kunnen kinderen samen met hun familie de schat vinden.

Kraak de code en noteer je naam in het speciale logboek. Op die manier word je eigenaar van een leuke gadget en maak je bovendien dikke kans om een mooie prijs te winnen. Eenmaal je 2 verschillende zoektochten volbracht hebt, krijg je een extra geschenkje. Voor de echte Sherlock’s, die ten minste 4 van de 6 schatten in Knokke-Heist weten bloot te leggen, heeft de gemeente een bijzondere prijs voorzien! Deze kan je aan de hand van een speciaal daarvoor ontworpen spaarkaart, afhalen in het bureel Toerisme in Knokke of Heist.  

Meer info: Gratis activiteit voor kinderen - www.uitmetvlieg.be

Zes verschillende schatten liggen doorheen Knokke-Heist verborgen in:

  • Sincfala, Museum van de Zwinstreek*, Pannenstraat 140 (dagelijks: 10 - 12 uur en 14.00 - 17.30 uur)
  • For Freedom Museum* - Ramskapellestraat 91-93, Ramskapelle (di-zon: 10-17 uur)
  • Site Internationaal Cartoonfestival, Tentoonstellingspaviljoen t.h.v. Casino Knokke (vanaf 14 juli - dagelijks: 10 - 19 uur)
  • Bibliotheek Scharpoord, Meerlaan 32 (ma-vr: 14 - 19 uur, do: 14 - 20 uur, za: 10 - 17 uur) OF Bibliotheek Heist De Buze, Kerkstraat 32 (di: 9 - 12 uur, woe: 16 - 19 uur, vr: 17 - 19 uur, za: 10 - 12.30 uur) OF Bibliotheek Westkapelle, Dorpstraat 60 (di: 15 - 19 uur)
  • Toerisme Knokke, Zeedijk-Knokke 660 (dagelijks: 8.30 - 18 uur)
  • Toerisme Heist, Knokkestraat 22 (dagelijks: 9 - 12.30 uur en 13.30 - 17.30 uur)

* Gratis toegang voor kinderen die de zoektocht doen.

 

Zomer 2013 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2013 is het museum op 18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus 2013 tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Van Albatros tot Zelzate'. Om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekgroepen.

Kinderen kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.