Afdrukken

 

kaft-boek-eddy-lambrechtOp woensdag 28 mei om 19.30 uur wordt in Museum Sincfala een rijkelijk geïllustreerd boek over Knokke-Heist in de eerste wereldoorlog voorgesteld. Auteur en Knokke-Heistenaar Eddy Lambrecht haalt met de uitgave ‘Knokke & Westkapelle in de Grote Oorlog’ een stukje vergeten geschiedenis van onze gemeente boven.

Op 18 oktober 1914 begint de Duitse bezetting waarna de burgers vier jaar onder het strenge regime van het Marinekorps moeten leven. De vlucht uit Knokke, het voedselprobleem, de zwarte markt en Knokke als gegeerde rustplaats voor Duitse eenheden komen aan bod. Het boek bevat bovendien heel wat nieuwe feiten en inzichten over de indrukwekkende kustverdediging, de Hollandstellung en de elektrische draad.

De presentatie wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De auteur zal met veel plezier boeken signeren. De aanwezigen kunnen hun wagen parkeren op de speelplaats van Het Anker die zal opengesteld zijn.

Inschrijven

Museum Sincfala, Pannenstraat 140, Knokke-Heist of per telefoon: 050 530 730

Parkeergelegenheid

toegang-felix-timmermanstraat-37Op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool Het Anker, bereikbaar via de Felix Timmermansstraat nummer 37 (klik op de foto voor Google streetview)