>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2014Museumavonden – Elke donderdagavond van 17 juli tot 14 augustus 2014

  shantykoor-blankenberge-sincfala-banner

Folk, Shanty, marktliederen en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor vijf bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2014 is het museum ook van 18 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 17, 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling ‘Pierre "Kodak" Meyers'. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van een machinist en scheepskok die zijn ganse leven foto's nam op zee.

Nieuw dit jaar zijn gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Zij die niet daaraan willen deelnemen, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!

Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.

Om 20 uur start het optreden in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke museumavond mooi af te sluiten:

 

Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 17 juli 2014
om 20 uur

shantykoor-blankenberge-sincfala

De Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Meer info en sfeerbeelden...

Duo Ultreya

Donderdagavond 24 juli 2014
om 20 uur

duo-ultreya-01-240

Martina Diessner en Peter Van Wonterghem, beiden gebeten door middeleeuwse en volkse muziek vormen het duo Ultreya. De voorbije twintig jaar werkten zij in binnen-en buitenland aan een indrukwekkend repertoire op soms vergeten zelfgebouwde instrumenten.

Meer info en sfeerbeelden...

Brakzand

Donderdagavond 31 juli 2014
om 20 uur

brakzand-workum

Twee jaar geleden was deze Nederlandse groep reeds bij ons te gast. 'Is het zout, is het zoet?' Folk, rauwe shanties, polka's en madlots. Meezingen, luisteren .. dansen!

Meer info en sfeerbeelden...

Erik Wille en Luc De Sutter

Donderdagavond 7 augustus 2014
om 20 uur

erik-wille-sincfala-2014

In de stijl van de marktzangers komen Erik Wille en accordeonist Luc De Sutter een stuk Vlaamse marktzangtraditie en volksliederen uit hoofdzakelijk de eerste helft van de 20ste eeuw en de 'Groote Oorlog' brengen.

Meer info en sfeerbeelden...

Donder in 't Hooi

Donderdagavond 14 augustus 2014
om 20 uur

donder-in-hooi-2011-bv-240-13

Niets is vanzelfsprekend. Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek. Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma

Meer info en sfeerbeelden...

Zomer 2014 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2014 is het museum op 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Pierre "Kodak" Meyers'.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar staat tussen 19 en 20 uur een gratis workshop van Raakvlak op het programma. Maar ze kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Een plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.