>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2014Museumavond met Duo Ultreya – donderdag 24 juli 2014
 
 duo-ultreya-banner
draailier-bosch-320Martina Diessner en Peter Van Wonterghem, beiden gebeten door middeleeuwse en volkse muziek vormen het duo Ultreya. De voorbije twintig jaar werkten zij in binnen-en buitenland  aan een indrukwekkend repertoire.

Zij gaan geen uitdaging uit de weg en werkten o.a. samen met Jan Huylebroeck op kerkorgel, kamerkoor El Grillo, Pandora o.l.v. Marcel Ketels, Ishtar, ...

Een van de grootste troeven van Ultreya is ongetwijfeld het uitgebreide instrumentarium. Tijdens hun concerten wordt dan ook gretig gebruik gemaakt van de meest eigenaardige en historische instrumenten zoals het organistrum, sleutelviool, bok, draailier, moezelzak, strijkpsalter, vedel, dudey, hakkebord, tromba marina, schalmei, luit,…

Alle instrumenten zijn te beluisteren op de eerste cd van Ultreya : “Vergeten Snaren en Rare Fluiters”

duo-ultreya-01-320

 

Door de vele instrumenten zijn zij in staat tot het scheppen van de aangepaste sfeer bij ieder evenement.

De doelstelling van de groep is het bewaren van erfgoed op muzikaal en organologisch gebied, door het tot leven brengen van vergeten instrumenten en verloren gewaande muziek. Dit belooft een boeiende avond te worden die je naar een verre wereld katapulteert.

Zomer 2014 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2014 is het museum op 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Pierre "Kodak" Meyers'.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar staat tussen 19 en 20 uur een gratis workshop van Raakvlak op het programma. Maar ze kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Een plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.