>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2014Programma Open Monumentendag Knokke-Heist - 14 september 2014

donder-in-hooi-2011-banner 

donder-in-hooi

 

Deze West-Vlaamse groep speelt sinds 1996 eigenzinnige Europese folk.

Samen musiceren is als "eb en vloed" ...  nemen en geven, zoeken, ontdekken, groeien, openbloeien, steeds opnieuw, zoals de vier seizoenen. "Hooi" doet een nietsvermoedende onverlaat toch wel op de weg naar de folk belanden en de donder doet vermoeden dat het vaste stramien wel es ongemeen overhoop wordt gehaald.

Deze groep is een West-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek-,  folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folk wereld een vaste waarde zijn geworden.

Traag is mooi en er is niets boeiender dan groei en het op zoek gaan naar nieuwe dingen, nieuwe invalswegen. Af en toe op een kruispunt gaan staan, evalueren, leren, ontmoeten, zoeken en dan van daaruit verder gaan, maakt het leven des te boeiender. Niets is vanzelfsprekend. Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek.

Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma.

Samen bespelen ze zo'n 18-tal instrumenten wat voor een unieke afwisselende sound zorgt.

Hieronder een opname van het nummer 'Rue des près' (13 mei 2009) 

 

Zomer 2014 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2014 is het museum op 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Pierre "Kodak" Meyers'.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar staat tussen 19 en 20 uur een gratis workshop van Raakvlak op het programma. Maar ze kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Een plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.