Afdrukken
       ambrazar-banner

Zot zijn doet geen zeer met Ambrazar goes wild!

ambrazar-05Deze Brugse vierkoppige folky-boys-band blijkt niet enkel stevig geworteld in de klei van het Brugse ommeland, maar is, vanuit een traditie van straatmuziek ‘op de Brugse kasseien’,  gekneed in het omgaan met een publiek van alle continenten…

Reeds van bij hun ontstaan brengen ze hun  eigen gecomponeerde nummers, meestal enkel instrumentaal,  soms ontroerend, breekbaar  gezongen. In een opeenvolging van intieme mazurka’s, opzwepende jiggs en polka’s ,  verstilde andro’s of  weemoedige walsjes  - ontsproten aan het klateren van een nieuwe liefde of het verdriet van een verloren belofte- …  gaan ze stilaan nieuwe meer jazzgeoriënteerde paden op,  vaak met een knipoog naar de Balkan of met enige repetitieve, minimalistische inslag.

Het samenspel van twee accordeons, viool, contrabas, tin-whistle en gitaar brengt niet enkel een eigen klankpallet, maar ook vertederende ‘ambiance’.  Gezien meerderen onder hen niet enkel volksdansers, maar ook tangodansers zijn, nodigt hun muziek met veel overtuiging  ‘ten dans’ uit. Toch blijven ook de meeste liefhebbers van luistermuziek geboeid door de nummers, … die van bij aanvang passioneel aangrijpen of speels verwonderen.

Muziekanten

Simon Vandeginste: diatonische accordeon, tin-whistle & low whistle,  gitaar en zang
Haroen Smis: klavieraccordeon
Uther  Smis: viool
Niels Dereere: gitaar

Hieronder 2 filmpjes dat we op YouTube terugvonden:

Zomer 2015 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 16 juli tot en met 20 augustus.

In 2015 is het museum op 16, 23 en 30 juli en op 6, 13 en 20 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Aan de rand van België'.

Opnieuw dit jaar, zijn er gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Zij die niet daaraan willen deelnemen, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!