>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2016Presentatie in Scharpoord: “Leven in bezet Knokke en Heist”

 

Zoektocht voor kinderen

doe en denk koffertjeHet stripfiguurtje Fonske woont in Museum Sincfala.

In het museumgedeelte over de geschiedenis van de Zwinstreek reist hij als een mannetje met een schaap in een tekenfilm doorheen de tijd.
In het Oud Schoolgebouw groeit hij op van kleine vissersjongen tot oude visser.

Pak je koffer vol met leuke opdrachten bij de hand en los samen met het visserfiguurtje 'Fonske' de denk- en doe-opdrachten op. Kan je nog niet lezen? Voor wie goed kijkt is de oplossing steeds vlakbij. Spelenderwijs leer je meer over het vissersleven en de evolutie van de Zwinstreek. Na je tocht kan je nog als  toemaatje kijken naar een tekenfilmpje en je eerste strandbloem maken!

Alle kinderen duiken bij hun aankomst in een verkleedkoffer om zich om te toveren in een visserskind van 100 jaar terug.

gezinsbond-logoTijdens Krokuskriebels – een initiatief van de Gezinsbond – luisteren kleuters van 4 tot 6 jaar naar hun (groot)ouders. Uit een boekje vertellen zij het verhaal van Fonske de visser. De kleuters maken ook puzzels, kleuren tekeningen in en spelen een spel.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een nieuwe opdrachtenbundel. Fonske neemt je op zoetocht mee doorheen heel het museum. Goed kijken is de boodschap.

Op het einde van het bezoek kleedt iedereen zich weer om en verlaat het museum met een aandenken.

Praktische informatie

Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist
Van 6 tot en met 14 februari 2016, telkens van 10 tot 12 en 14 tot 17.30u
Tot 26 jaar: € 1 (Gezinsbond: gratis) > volwassenen: € 3,50 (Gezinsbond: € 1,75)

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – 050 530 730 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.