>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2016Anekdotes met Arnold Roels in Museum Sincfala

accordeonIn de marge van de Oosthoekkermis heeft Museum Sincfala speciale activiteiten op het programma staan voor jong en oud!

10-11 uur - Speelzolder van het schoolgebouw

zeemeermin

Katrien Vervaele vertelt op zondag 5 mei een uur lang verhalen over zeemeerminnen. Verhalen die ze hoorde, verhalen die ze las en ook een verhaal dat ze zelf schreef. Voor kinderen tussen 8 en 12, maar ook voor moeders en vaders, opa’s en oma’s met een plekje in hun hart dat openstaat voor meerminnen en andere zeegedrochten.

Wist je dat zeemeerminnen er helemaal niet uitzien als mooie blondines met zilveren schubben zoals in de Disneyverhalen?

11-16 uur - Talentenjacht in de museumtuin

Alle kinderen kunnen hun mooiste Zeemeerminnen op doek schilderen. De mooiste vijf werken zullen tot eind juni in het onthaal van Museum Sincfala tentoongesteld worden.

14-15 uur - 1ste verdieping nieuwbouw

foto jo clauwaertFlor Vandekerckhove leest boeiende vissersverhalen voor. Zijn nieuwe verhalen worden muzikaal omlijst  door accordeonist Noël Warmoes die een repertoire van zeemansliederen ten gehore brengt.

Een kwarteeuw lang gaf Flor Vandekerckhove Het Visserijblad uit. Al die tijd bracht hij verslag uit over het reilen & zeilen van de Vlaamse visserij.

Doorlopend - Tentoonstellingszaal Museum Sincfala

annie teetaert cutout

Laaste kans om jezelf te fotograferen in een handgeschilderd decor!
Stuur de foto naar Museum Sincfala of post hem direct op de Facebookpagina van het museum. 

Wie de meest originele foto maakt, krijgt een fotoshoot met Tom De Visscher cadeau!