>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2016Paljas Museumavond met Erik Wille en Luc Desutter - Donderdag 21 juli 2016

  shantykoor-blankenberge-sincfala-banner

Folk, Shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor zes bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2015 is het museum ook van 18 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 14, 21 en 28 juli en 4, 11 en 18 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling over de Groote Oorlog in de Zwinstreek.

Opnieuw dit jaar, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Zien'

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Deelname aan de museumavonden  is gratis!

Om 20 uur start het optreden in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas museumavond mooi af te sluiten.

Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 14 juli 2016
om 20 uur

shantykoor-blankenberge-sincfala

De Paljas Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Meer info en sfeerbeelden...

Erik Wille en accordeonist Luc De Sutter

Donderdagavond 21 juli 2016
om 20 uur

erik-wille-sincfala-2014

In de stijl van de marktzangers komen Erik Wille en accordeonist Luc De Sutter een stuk Vlaamse marktzangtraditie en volksliederen uit hoofdzakelijk de eerste helft van de 20ste eeuw en de 'Groote Oorlog' brengen.

Meer info en sfeerbeelden...

The Joe Mullen Band

Donderdagavond 28 juli 2016
om 20 uur

the joe mullen band

Joe Mullen is een rasechte Ier en dat hoor je! Met zijn vrienden vertelt de zanger zijn muzikaal verhaal en brengt hij op eigenzinnige wijze Ierse en Schotse traditionals.

Meer info en sfeerbeelden...

4 Beaufort

Donderdagavond 4 augustus 2016
om 20 uur

4 beaufort 1 240

Vijf mannen van de kust, geboren en getogen met zeewater in hun neus. Ze brengen een kuur van zeemansliederen en traditionals. Laat maar waaien!

Meer info en sfeerbeelden...

Wildvuur

Donderdagavond 11 augustus 2016
om 20 uur

wildvuur-01

WILDVUUR is een warm muzi-Kaal project waarin eigen Nederlandstalige/West-Vlaamse nummers (pop/kleinkunst) centraal staan.

Meer info en sfeerbeelden...

Trio Dhoore

Donderdagavond 18 augustus 2016
om 20 uur

trio dhoore 240

Drie broers typeren de jonge generatie van Belgische folk muzikanten met opzwepende grooves en swingende melodieën.

Meer info en sfeerbeelden...