>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2016Paljas Museumavond met 'The Joe Mullen Band' - donderdag 28 juli 2016

 the joe mullen band

joe_mullen_christelJoe Mullen is een rasechte Ier en dat hoor je! Met zijn vrienden vertelt de zanger zijn muzikaal verhaal en bracht op eigenzinnige wijze Ierse en Schotse traditionals.

joe_mullen_muzikant

Als geen ander weet Joe Mullen Ierse en Schotse traditionals te vertolken! Let wel, hij schuwt het moderne werk ook niet! Zijn covers zijn onvergetelijk, zijn stijl uniek. Pas op zijn veertigste leerde hij zijn verborgen muzikaal talent kennen en sindsdien is er geen houden meer aan de muziek.

Naast zingen, bouwt hij nu ook zelf zijn instrumenten! Samen met vrienden staan ze als een Ierse rots in de branding en brengen spetterende warme muziek. Solo zingt hij en bespeelt de gitaar en bodhran, begeleid door zijn vrouw Christel op de basgitaar en Peter Vanslambroucke.

Als speciale gast mogen we Hendrik Heyneman op de bodhrán verwelkomen. De bodhrán (uitgesproken als bauwron) is een Ierse lijsttrommel die bespeeld wordt met een soort drumstick met twee slageinden. Als de bodhrán met de rechterhand bespeeld wordt, kan de speler met de linkerhand de toon in hoogte laten veranderen door die hand tegen het vel te houden en van boven naar beneden te bewegen of op andere manieren tegen het vel te houden of te drukken.

Hieronder een opname van het lied 'ride on' dat hij samen met Gerard Degrote opvoerde alsook de opvoering van een nummer dat door Ann Vandaele gebracht werd.