>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2016Erfgoeddag in Knokke-Heist: Rituelen vandaag - zondag 24 april 2016 - 14.00-17.30 uur

AVMFOFO50860Om Zierikzee te bedanken voor hun gastvrijheid tijdens WO1, organiseert de gemeente Knokke-Heist een bedankingsoptreden in Zierikzee op zondag 28 augustus 2016. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog hadden de Heistse vissers met hun gezinnen de vlucht genomen naar Nederland. In Zierikzee te Zeeland hebben de vissers 4 jaar lang gewoond en gewerkt. 

Van 15u tot 17u op het Havenplein kunt u genieten van muziek en dans, gebracht door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en volkskunstgroep "De Sloepe". 

Samen met de inwoners en bezoekers van Zierikzee, maken we er een onvergetelijke dag van.

De Koninklijke Harmonie "Sint-Cecilia Heist " bestaat reeds 100 jaar.  Het is een geuniformeerde muziekvereniging die uit drie geïntegreerde groepen bestaat: harmonie - drumband - jeugdorkest .  Sedert 1969 neemt de harmonie deel aan Provinciale Muziektornooien, waar ze nu in de categorie Uitmuntendheid is gerangschikt. Het gamma activiteiten is zeer uitgebreid en bevat oa. wandel- en kioskconcerten, opluisteren van officiële plechtigheden, muziekfestivals, tornooien, ...  In het jaar 2000 werd volkskunstgroep “De Sloepe” opgericht . Er werden diverse klederdrachten ontworpen zoals dans- en galakledij voor elke leeftijdsgroep. Jaarlijks werden er nieuwe Vlaamse en internationale dansen aangeleerd voor klein en groot.

“De Sloepe” bestaat uit een kinder- een jeugd- en een volwassenengroep die wordt aangevuld door een trommelkorps. Gedurende de voorbije jaren hebben wij heel wat optredens gedaan en aan stoeten deelgenomen in binnen- en buitenland.

Tijdens de Internationale Europeade voor Volkscultuur hebben wij Vlaanderen vertegenwoordigd in Antwerpen, Letland, Bretagne, Spanje, Denemarken, Litouwen, Italië, Estland en Polen. Telkens waren dit onvergetelijke belevenissen.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

  • 8u30 : Afspraak aan oefenlokalen van Koninklijke Harmonie St.-Cecilia te Heistlaan 124 (gebouwen MAKZ) om van hieruit de bus richting Zierikzee te nemen.
  • 10u15 tot 14u: Vrij bezoek aan Zierikzee
  • 15u tot 17u00: Bedankingsoptreden met muziek en dans gebracht door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en volkskunstgroep “De Sloepe”
  • 19u30: Terugreis wordt aangevat
  • 21u00: Aankomst in Heistlaan 124

Wenst u mee te gaan op deze dag, dan betaalt u slechts 12 EURO om met de bus mee te gaan. Gelieve tijdig in te schrijven voor 26 augustus bij Museum Sincfala.