Afdrukken
 
estbel museumavond 2017 04 banner

estbel museumavond 2017

Om 20 uur start het optreden van de Folkgroep ESTBEL in een grote tent achter het museum op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool ‘Het Anker’ om de Paljas museumavond mooi af te sluiten.

Estbel is een kwartet met een zeldzame line-up van twee nachtegalen uit het noordelijke Estland en twee Vlaamse broers, leveranciers van ondersteunende swing en grooves. Het viertal kwam in februari 2016 voor het eerst samen op het Estse eiland Saaremaa waar ze zeven dagen lang aan de nummers van hun debuut-cd schaafden. Het was een intense ervaring in een prachtige en inspirerende omgeving. ‘Saar’ betekent ‘eiland’ en leek hen een uiterst geschikte titel voor de cd die uitkwam tijdens Tallinn Music Week 2017.

Leana Vapper-Dhoore neemt de zangpartijen voor haar rekening en speelt Estse doedelzak. Als tiener was ze dikwijls van de partij op de Estse Ethno-muziekkampen en het Viljandi Folkfestival waar haar interesse voor folkmuziek alleen maar groter werd. Van 2006 tot 2015 woonde ze in België, waar ze de Vlaamse doedelzak leerde bespelen en Hartwin ontmoette tijdens jamsessies.

estbel museumavond 2017Sänni Noormets is componiste, violiste en zangeres met een grote interesse voor alternatieve muziekstijlen.

Ze studeerde folkmuziek aan de Viljandi Academie en behaalde in 2017 haar master compositie aan het conservatorium van Tallinn.

Hartwin en Ward Dhoore zijn de muzikale motor van het unieke project dat Estbel is. Hartwin speelt al tien jaar diatonisch accordeon en is bekend om zijn eigentijdse composities. Ward is gitarist. De DADGAD-stemming heeft geen geheimen meer voor hem. Hij is een getalenteerd arrangeur, niet vies van moderne effecten en elektronische loops.

Estbel verenigt traditionalisten en indie-fans, pubers en bejaarden. Feest voor iedereen!
 

 
 
Zomer 2017 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 13 juli tot en met 10 augustus.

In 2017 is het museum op 13, 20 en 27 juli en op 3 en 10 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Heistse Visserij - 1850-1930 '.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Ruiken'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!