>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Foto-identificatie opnieuw van start

Het verleden van Knokke-Heist

Verzamelen en identificeren van foto’s uit de gemeente

DSC01064In het najaar 2018 zijn er nieuwe bijeenkomsten voor het foto-identificatieproject van de dienst Erfgoed, gemeente Knokke-Heist. De bijeenkomsten nemen in principe elke eerste vrijdag van de maand plaats in Ontmoetingscentrum De Vierbote (Eerste verdieping,  De Vrièrestraat 26, Heist).  De data vind ij hieronder.

Thans zijn wij op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om ook in de omtmoetingscentra Knokke en Westkapelle samen te komen om oude foto's in te scannen en te identificeren. 

20110609-lindenhove-30Met het foto-identificatieproject roept de dienst Erfgoed/Museum Sincfala de hulp in van de inwoners en tweedeverblijvers van de gemeente om mee oude foto’s te identificeren. Wie staat er op de foto’s? Waar zijn de foto’s genomen? Wanneer is de foto genomen? Wat is het verhaal achter de foto’s?

De verzamelde gegevens komen op deze website in de collectie en zijn on-line doorzoekbaar. Meteen is het ook voor Museum Sincfala in de toekomst makkelijker om fotomateriaal in tentoonstellingen te verwerken.

Naast de kennis over wie of wat op de foto’s staat, zijn we steeds op zoek naar oud fotomateriaal. Wie naar een bijeenkomsten komt, kan oude foto’s meebrengen, ook wanneer ze in een album zitten. We weten dat foto’s dierbare dingen zijn, dus krijg je ze na verwerking netjes terug.

foto identificatie De Vierbote

De data voor het seizoen 2018-2019

Heist – Ontmoetingscentrum De Vierbote
De Vrièrestraat 26 | Telkens van 14 tot 17u.
7 september, 5 oktober, 9 november en 7 december 2018
11 januari, 1 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei en 7 juni 2019.

 

 

 

de-sint-joris-knokkeDank zij de medewerking van vele vrijwilligers staan reeds duizenden foto's uit het verleden online. Deze kan je hier bekijken.

Je kan de identificatieboekjes ook raadplegen in de bibliotheek van Museum Sincfala. Na je keuze van het onderwerp leggen we een reeks boekjes voor je klaar die je dan kan bekijken en voorzien van commentaar. Hiervoor maak je best wel eerst een afspraak!

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt ook vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.

De bijeenkomsten in de Ontmoetingscentra worden georganiseerd in samenwerking met de Seniorenraad.