>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Paljas Museumavonden – Elke donderdagavond van 11 juli tot 15 augustus 2019

  shantykoor banner

Folk, Shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor zes bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2019 is het museum ook van 18.30 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 11, 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling "Romeinen in Zwinstreek".

Opnieuw dit jaar, kunnen kinderen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Deelname aan de museumavonden  is gratis!

Om 20 uur start het optreden in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas Museumavond mooi af te sluiten.

Wildvuur

Donderdagavond 11 juli 2019
om 20 uur

IMG 6474 cutout

Openingsavond: FEEST met de Heistse groep WILDVUUR.

Nederlandstalige  pop/kleinkunst aangevuld met eigenzinnige covers van Vlaamse pophits (met o.a. Willy Boy en Jenny Hoste). Een ideale manier om de Museumavonden op te starten en het woord in Heist verder te verspreiden dat de zomer nu eindelijk ècht is begonnen ...

Meer info en sfeerbeelden...

Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 18 juli 2019
om 20 uur

shantykoor Blankenberge

De Paljas Museumavonden zonder SHANTYKOOR BLANKENBERGE is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Van in het begin koos het koor voor een echt shantyrepertoire doch de typische Vlaamse zeemansliederen uit de roemruchte IJslandvaart konden niet ontbreken.

Meer info en sfeerbeelden...

Les Invités

Donderdagavond 25 juli 2019
om 20 uur

les invites 01

Authentiek Frans chanson en Vlaamse kleinkunst. In trio brengen LES INVITES akoestische interpretaties van hun favoriete klassiekers uit meer dan vijftig jaar chanson, musette en ook wel de betere Franse popmuziek.

Een aantal jaar geleden hebben zij een optreden op het Van Bunnenplein verzorgd dat hartig onthaald werd.

Meer info en sfeerbeelden...

Miss Elise

Donderdagavond 1 augustus 2019
om 20 uur

miss elise 02x480

Alles wordt gespeeld vanuit het hart met respect voor de muziek uit een vervlogen tijdperk en met een zeer uniek karakter dat zorgt voor een onvergetelijke avond.

MISS ELISE (Liesbeth Ysebie) heeft een background in musicals, country en jazz, en weet met haar zang en présence haar publiek -groot en klein- in vervoering te brengen, het geheel overgietend met een humoristisch sausje. Zij waren vrij recent in CC Scharpoord te horen naar aanleiding van een boekvoorstelling.

Meer info en sfeerbeelden...

Roland Van De Velde

Donderdagavond 8 augustus 2019
om 20 uur

DSC 0021

ROLAND VAN DE VELDE, die Stadsdichter van Damme was, staat samen met MARIE PONSEELE (Cello) en SOFIE DHAENS (Zang) op populaire vraag opnieuw op de planken voor een hartverwarmende Museumavond.

Meer info en sfeerbeelden...

Los del Tré

Donderdagavond 15 augustus 2019
om 20 uur

LosDelTrè 01

Met enkel drie gitaren brengt dit trio een oog- en oorverblindend kleurenpalet van klank en ritme in de rumba-flamenca sfeer.

LOS DEL TRE wisselt de muziek af met geschiedenis, leuke weetjes en verhaaltjes uit de (Spaanse en Zuid-Franse) zigeunercultuur.

Meer info en sfeerbeelden...