>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Paljas Museumavond met "Les invités" – Donderdag 25 juli 2019
les invites banner2

Les Invités" zijn drie jonge rasmuzikanten die u meenemen op een akoestische reis door de wereld van de Franse muziek en Vlaamse kleinkunst.

Zanger-gitarist Joachim Wannyn verhuisde vele jaren geleden vanuit Gent naar een gezellig dorpje in de Frans-Belgische grensstreek en dompelde zich sindsdien onder in de warme muzikale taal van 'la douce'. Hij studeerde aan het conservatorium van Kortrijk en is muzikant-zanger-songwriter in diverse bands.

Elke De Meester (accordeon en zang) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven, heeft een amoureuze relatie met Franse musette en tourde onder meer bij Cirque du soleil .

Quinten De Vlaeminck (contrabas en zang) studeerde Jazz aan het conservatorium van Gent en is muzikant bij diverse gezelschappen.

In trio brengen deze vrienden akoestische interpretaties van hun favoriete klassiekers uit meer dan vijftig jaar chanson, musette en ook wel de betere Franse popmuziek. Bekende en minder bekende pareltjes van Georges Brassens, Joe Dassin, Georges Moustaki, Michel Fugain, Brel, Trenet, Gainsbourg, Lenorman, Dutronc, ZAZ, Axelle Red en andere onsterfelijken wisselen af met authentieke Franse musette en leuke verhalen over de liedjes tussendoor. Allô allô ?!

Een aantal jaar geleden hebben zij een optreden op het Van Bunnenplein verzorgd dat hartig onthaald werd.

 
Zomer 2019 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2019 is het museum op 11, 18 en 25 juli en op 1,8 en 15 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Romeinen in de Zwinstreek'.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Proeven'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!