>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019
miss elise banner

miss elise 02x480Miss Elise is een formatie die intussen al een aantal jaar meedraait in het Belgische swing jazz circuit. Ze is vooral actief in Vlaanderen, ook in Brussel, en Noord-Frankrijk.  Het viertal is opgebouwd uit leden met uiteenlopende muzikale achtergronden en ervaringen, en dit leidt tot interpretaties die je niet alle dagen te horen krijgt.

Liesbeth Ysebie heeft een background in musicals, country en jazz, en weet met haar zang en présence het publiek -groot en klein- in vervoering te brengen, het geheel in een persoonlijk jasje gestoken, met hier en daar een humoristische toets.

Jan Hindryckx, sinds jaar en dag actief op mandoline, lost de gezongen melodieën van Liesbeth af met zijn solowerk, en haalt voor speciale gelegenheden zowel accordeon als mondharmonica boven.

miss elise 05Jan Vanpoucke is de ritmegitarist in speelt in verschillende formaties de basis waarop Liesbeth en Jan Hindryckx het beste van zichzelf geven. Jan Vanpoucke was nog present met Miss Elise in het Kabinet van de Burgemeester tijdens Jazzathome 2014.

Rudi Maeyaert, op contrabas, heeft een lang en bewezen parcours in de New Orleans jazz.

Opvallend aan dit viertal is de spontane en gezellige dynamiek waarmee ze podia, huiskamers en gelegenheden vullen, en het publiek meenemen op hun muzikale wandeling.

"Swing that thing" is hun motto, jazz hun medium. Zij zijn er klaar voor, en zien uit naar jullie aanwezigheid voor 3 setjes gezellige swing jazz !

 
Zomer 2019 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2019 is het museum op 11, 18 en 25 juli en op 1,8 en 15 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Romeinen in de Zwinstreek'.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Proeven'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!