>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Paljas Museumavond met "Los del Tré" – Donderdag 15 augustus 2019
los del tre banner

LosDelTrè 01Los Del Trè ontstond in 2006 uit een tomeloos enthousiasme van Tom Van de Venne, Roel Van De Voorde en Ward Pauwels.

Hun paden kruisten elkaar ergens in de gangen van het Brusselse Conservatorium en al snel werd duidelijk dat deze drie klassieke gitaristen een chemie deelden. Deze passie uitte zich de eerste jaren via de Spaanse en Latijns-Amerikaanse tak van de klassieke muziek.

In 2011 lonkte echter de nog traditionelere muziek en liet Los Del Trè zich voortstuwen door de drang naar nog meer directe passie, opzwepende ritmes en hartstochtelijke melodieën. De cd 'Rumba' was hierop het antwoord.

los del tre 03De groep bleef sindsdien verder groeien en dit resulteerde in 2014 in een tournée en een tweede cd, 'Féria'.  Sinds september 2016 trekken ze rond met hun nieuw concertprogramma : 'Gipsy'. In maart 2018 verscheen hun 3de album met gelijknamige titel.

Met enkel drie gitaren brengt dit trio u een oog- en oorverblindend kleurenpalet van klank en ritme in de flamencosfeer. De vingervlugge heren streven steevast naar een temperamentvol repertoire, waarbij ze terugvallen op zowel originele werken als transcripties.

losdeltre 39Ward Pauwels studeerde gitaar zowel aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en het Real Conservatorio Superior de Mùsica in Madrid, als aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij in 2004 afstudeerde. Ward kreeg er respectievelijk les van Albert Sunderman, Gabriel Estarellas en Raphaella Smits. Hij nam ook deel aan verschillende internationale masterclasses, waar hij les kreeg van onder anderen Carlo Marchione, Hubert Käppel en Johan Fostier.

losdeltre 40Roel Van De Voorde  ging in zijn prille gitaarjaren naar de academie voor muziek en woord van Willebroek, waar hij les volgde bij Dirk de Hertogh. Zijn secundaire schoolloopbaan vervolmaakte hij aan de! Kunsthumaniora, waarna hij verder studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Na eerst bij Albert Sunderman les te hebben gevolgd, zwaaide Roel in 2005 af onder de zweep van niemand minder dan Antigoni Goni. Momenteel geeft hij les aan de academie voor woord, muziek en dans van Bornem.

losdeltre 41Tom Van de Venne behaalde zijn einddiploma klassieke gitaar aan de Willebroekse muziekacademie onder de vleugels van Dirk de Hertogh. Na verschillende masterclasses te hebben gevolgd bij o.a. Oscar Ghiglia, David Tanenbaum, Eduardo Fernandez, Piero Bonaguri, ... behaalde hij in 2008 zijn master-diploma klassieke gitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Antigoni Goni, waarna hij in Maastricht nog een jaar verder studeerde bij Carlo Marchione. Naast Los del Trè speelt Tom ook regelmatig mee met andere producties zoals vb. 'Miguel Fernandez and the gipsy guitars', verschillende musicals, Ingeborg,... en heeft hij een soloproject : 'The Loopfactory'.

 
Zomer 2019 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2019 is het museum op 11, 18 en 25 juli en op 1,8 en 15 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Romeinen in de Zwinstreek'.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Proeven'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!