Afdrukken

DSC03926

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan ga je gratis* in Museum Sincfala met Vlieg op zoek naar het antwoord van een rebus. Doorheen het museum los je vraagjes op. Het thema dit jaar is 'PROEVEN'

Museum Sincfala is één van de ‘Parels in de Zwinregio’. Zo ontdek je meteen hoe de vissersgemeenschap destijds in Heist leefde én leer je meer over onze mooie streek. Aan de balie staat de schatkist met daarin de oplossing. Heb je de oplossing juist, dan val je in de prijzen.

Logo_vlieg_webVlieg, hèt cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de 10de keer op rij een Zomeractie. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2018 kunnen kinderen en gezinnen terecht in tal van cultuurhuizen voor een stevige portie cultureel feestgedruis.

Meer dan 200 cultuurhuizen, gaande van bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten tot festivals en jeugdhuizen, organiseren doorheen Vlaanderen een activiteit in het kader van de Zomeractie met Vlieg.

6 in één klap

Vlieg wil meer kinderen meer goesting geven in meer cultuur. Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, musea, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten. Vlieg strijkt deze zomer opnieuw neer in Knokke-Heist.

6 partners: Museum Sincfala, For Freedom Museum, Cultuurcentrum Scharpoord (Site Internationaal Cartoonfesival te Heist vanaf 30 juni), bibliotheek (Scharpoord of Heist), Toerisme Knokke en Toerisme Heist verbergen een schat van Vlieg. Aan de hand van een zoektocht kunnen kinderen samen met hun familie de schat vinden.

Kraak de code en noteer je naam in het speciale logboek. Op die manier word je eigenaar van een leuke gadget en maak je bovendien dikke kans om een mooie prijs te winnen. Voor de echte Sherlock’s, die ten minste 4 van de 6 schatten in Knokke-Heist weten bloot te leggen, heeft de gemeente een bijzondere prijs voorzien! Deze kan je dan aan de hand van een speciaal daarvoor ontworpen spaarkaart, afhalen in het bureel Toerisme in Knokke of Heist.  

Meer info: Gratis activiteit voor kinderen - www.uitmetvlieg.be

Zes verschillende schatten liggen doorheen Knokke-Heist verborgen in:

* Gratis toegang enkel voor de kinderen die de zoektocht doen.

 
Zomer 2019 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2019 is het museum op 11, 18 en 25 juli en op 1,8 en 15 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Romeinen in de Zwinstreek'.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Proeven'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!