>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Erfgoeddag: Optreden Alexander Makay ‘Ode aan de Zwinstreek’ – gratis

Om 15u kunt u op zondag 28 april 2019  genieten van de compositie 'Ode aan de Zwinstreek' van Alexander Makay, een tweedelig werk van 35 minuten waarbij het instrumentarium bestaat uit gitaar, klavecimbel/blokfluit en dwarsfluit.

Alexander Makay (°1979) is een Brugs gitarist met Hongaarse roots die zijn meestergraad klassieke gitaar behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Tijdens de compositie is er een live beeldprojectie door Sarah Snauwaert met foto's/schilderijen uit archief van Museum Sincfala.

alexander makayHet programma bestaat uit:

Metaphysika
Preludio & Siciliana
Siciliana
Musica Humana II

Ode aan de Zwinstreek

  • Deel I Lente-Zomer
  • Deel II Herfst Winter

Muzikanten

  • Maaike Cottyn, dwarsfluit
  • Jan Devlieger, klavecimbel & blokfluit
  • Alexander Makay, gitaar

Maaike Cottyn startte haar dwarsfluitlessen bij Silveer Van den Broeck en studeerde verder bij Leon Berendse en Peter Verhoyen. Ze combineert het freelance spelen bij orkesten en ensembles in binnen- en buitenland (zoals Brussels Philharmonic, Casco Phil, Antwerp Philharmonic, Noord Nederlands Orkest,...) met het lesgeven aan de Muziekacademie te Willebroek.

Jan Devlieger is een veelzijdig musicus en actief als blokfluitist, klavecinist, continuospeler, concertinleider, publicist en muziekschrijver in oude stijl. Als lesgever is hij werkzaam aan het conservatorium van Brugge, de muziekacademie van Deinze en de School of Arts, Hogeschool Gent, departement Conservatorium. Hij nam verschillende cd’s op met zijn eigen ensemble Les Goûts-Authentiques en ook solo op klavecimbel.

Alexander Makay is gitarist en componist. Hij profileert zich met een veelheid aan genres zowel solo als in kamermuziekverband. Verschillende transcripties voor gitaar of gitaarduo zijn van zijn hand, waarvan een groot aandeel klaviermuziek van Johann Sebastian Bach. Verder is hij als elektrisch gitarist en zanger frontman van Compressions, een band die exclusief songs van Dire Straits speelt. Alexander is leraar gitaar in STAP Roeselare.