Afdrukken

Boekvoorstelling luc de wildeOp zaterdag 22 juni om 11 uur presenteert Luc De Wilde in Sincfala, Museum van de Zwinstreek, zijn nieuwe boek over onze deelgemeente Heist. Het betreft een historisch boek dat probeert de volledige geschiedenis, van de oertijd tot vandaag, van het vissersdorp en de badstad te vertellen.

‘Mijn familie is al drie (eigenlijk vier) generaties verbonden met Heist’, vertelt de auteur. ‘In de jaren twintig en dertig kwam mijn grootmoeder er met vakantie. Na de tweede wereldoorlog kocht ze er een huis en kwam ze met haar kinderen tijdens de vakanties naar zee. In de jaren zestig kocht ze verschillende appartementen op de dijk waar ikzelf en al mijn neven en nichten tijdens de schoolvakanties verbleven. Vanaf de jaren negentig kwamen wijzelf met onze kinderen ook regelmatig naar Heist.

Nu zijn we er ieder weekend. Mijn zoektocht naar de geschiedenis van Heist begon eerder per ongeluk. Er is veel over Heist gepubliceerd maar zeer gefragmenteerd en geschreven vanuit het hart van de nakomelingen van de vissers. Van het één kwam het ander en uiteindelijk besloot ik mijn bevindingen te bundelen. Mijn ambitie was niet literair of wetenschappelijk, ik heb getracht de geschiedenis eerder verhalend en anekdotisch te vertellen. Een aantal familieleden hebben mij er tenslotte toe aangezet om het in boekvorm te laten uitgeven. Er staan een aantal foto’s en kaarten in maar het is vooral tekst.’

Na een voorwoordje van Schepen Annie Vandenbussche geeft de heemkring Heyst Leeft een korte duiding. Dan volgt de presentatie van het boek door de auteur zelf. Aansluitend is er een receptie en krijg je uitgebreid de gelegenheid om het boek in te kijken, te kopen en te laten signeren.

Iedereen welkom.

Inschrijven gewenst in de bibliotheek, op T 050 630 400 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Wanneer
zaterdag 22 juni 2019 - 11:00 tot 12:30
Waar
Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8300 Knokke-Heist
Organisatie
Hoofdbibliotheek Scharpoord
Leeftijd
Volwassenen (18+)