>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Foto-identificatie opnieuw van start

Lezing op zondag 6 oktober 2019 - 10 -12 uur door Pieter Houten

Display PieterVrijwel iedereen die Latijn heeft geleerd, stelde op enig moment deze vraag. Het zal niet heel anders geweest zijn in de Oudheid.

Als we kijken naar een kaart met alle talen in het westen voor komst van de Romeinen zien we een rijk taalgebied waarin verschillende talen gesproken werden. Een aantal eeuwen later lijkt van veel van deze talen niets meer over te zijn. In het Romeinse westen overheersen dan het Latijn of Germaans, de verschillende Keltische en niet-Indo-Europese talen, behalve Baskisch, hebben het onderspit gedolven.

Hoe kan dit? Zei iedereen zo maar ‘Ja!’ op de gestelde vraag? Of waren de Romeinen actief bezig met verspreiding van het Latijn? Wat gebeurde met de talen die de mensen spraken voordat de Romeinen kwamen. Werd de lokale bevolking meertalig?

Tijdens deze publiekslezing ‘Moet ik Latijn leren?’ worden de verschillende manieren waarop men in contact kwam met het Latijn besproken en gezocht naar de verklaring voor het succes van het Latijn.

Praktische informatie

Deze lezing is gratis. Reservatie is niet mogelijk. Best om 15 minuten vroeger te komen om van een plaats verzekerd te zijn.

Na de lezing bieden we je een drankje aan.

Ptoegang-felix-timmermanstraat-37laats

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist.
Tel. 050 530 730  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Parkeergelegenheid

Op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool Het Anker, bereikbaar via de Felix Timmermansstraat nummer 37 (klik op de foto voor Google streetview)