>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Eéndagsexpo - VOCES POPVLI: Leven en talen in het Romeinse westen - Maandag 7 oktober 2019

Display LatinnowDe invloed van Rome was enorm: talen, culturen en zelfs identiteiten veranderden. In de westelijke provincies gebeurde dit niet overal op hetzelfde moment of consistent. Verschillende gemeenschappen en individuen reageerden uiteenlopend op de Romeinse heerschappij. Het in kaart brengen van de introductie van het Latijn, diverse niveaus van tweetaligheid en het lot van de lokale talen helpt bij het begrijpen van het leven in het Romeinse westen.

Het team van LatinNow (www.Latinnow.eu) heeft zes sociale factoren gevonden die van belang zijn voor het begrijpen van de verspreiding van Latijn en structureren de opbouw van onze tentoonstelling. Romeinse heersers hadden geen strikt beleid voor het verspreiden van het Latijn, maar de taal verspreidde zich door economische en sociale druk en voordelen die kennis van het Latijn met zich meebracht, vergelijkbaar met Engels tegenwoordig. Vind uit wat voor effect Latijn had op de lokale bevolking en meertaligheid.

De Touring exhibition bestaat uit een expositie waarbij het onderzoeksteam klaar staat om uw vragen te beantwoorden.