>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2019Zondagbabbel - De gastronomische identiteit van de Zwinstreek in historisch perspectief - Zondag 29 september 2019

zwinstr zonder grensOp 18 oktober organiseert Raakvlak in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en Erfgoed Zeeland de inspiratieavond Zwinstreek Zonder Grenzen in Sincfala, Museum van de Zwinstreek (Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist).

  • 19.00 Het project Zwinstreek Zonder Grenzen – Nathalie de Visser (erfgoedcoördinator ZZG – archeoloog provincie Zeeland)
  • 19.30 De Romeinen in De Zwinstreek: een verborgen geschiedenis – Dieter Verwerft (Raakvlak)
  • 20.00 Pauze met broodjes en een drankje
  • 20.30 De Zwinstreek gaat digitaal – Tom Vermeersch (provincie West-Vlaanderen) en Nathalie de Visser (erfgoedcoördinator ZZG)
  • 21.10 Geschiedenis van het kasteel van Moerkerke en zijn verbinding met het Zwin – Nikolay Holthoff (Zwin Rechteroever)
  • 21.30 Afsluiten van de avond met een drankje

Zoals je hierboven kan ontdekken, hebben we een boeiend programma samengesteld. Nathalie de Visser stelt het project Zwinstreek Zonder Grenzen voor, het grensoverschrijdend project met steun van Euregio Scheldemond. De resultaten van het voorbije jaar, maar ook de toekomstperspectieven passeren de revue. Dieter Verwerft onthult een verborgen geschiedenis van de Zwinstreek: de Romeinen.zwinstr zonder grens dijken

De nieuwe grensoverschrijdende dijkenkaart

Tom Vermeersch en Nathalie de Visser presenteren een grensoverschrijdende dijkenkaart. We bieden jullie uiteraard een hapje en een drankje aan.

De inspiratieavond is gratis. Inschrijven kan door te mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Er is parkeergelegenheid op de speelplaats van het Anker, ingang via de Felix Timmermansstraat nr. 37.