>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2010Museumavond met Joe Mullen en Plan B - donderdag 15 juli 2010

joe_mullen_christelJoe Mullen is een rasechte Ier en dat hoor je! Met zijn groep Plan B vertelde de zanger zijn muzikaal verhaal en bracht op eigenzinnige wijze Ierse en Schotse traditionals.

joe_mullen_muzikantAls geen ander weet Joe Mullen Ierse en Schotse traditionals te vertolken! Let wel, hij schuwt het moderne werk ook niet! Zijn covers zijn onvergetelijk, zijn stijl uniek. Pas op zijn veertigste leerde hij zijn verborgen muzikaal talent kennen en sindsdien is er geen houden meer aan de muziek. Naast zingen, bouwt hij nu ook zelf zijn instrumenten! Samen met vrienden (A.K.A. of Plan B) staan ze met zijn zessen als een Ierse rots in de branding en brengen spetterende warme muziek. Solo zingt hij en bespeelt de gitaar en bodhran, begeleid door zijn vrouw Christel op de basgitaar. Trio komt accordeonvirtuoos Claude Holvoet het tweetal vervoegen. Joe Mullen wordt begeleid door zijn vrouw Christel op basgitaar. Hendrik speelt op de bodhrán en Claude hanteert de accordeon. Brun en Chris zorgen voor de backing vocals.

De bodhrán (uitgesproken als bauwron) is een Ierse lijsttrommel die bespeeld wordt met een soort drumstick met twee slageinden. Als de bodhrán met de rechterhand bespeeld wordt, kan de speler met de linkerhand de toon in hoogte laten veranderen door die hand tegen het vel te houden en van boven naar beneden te bewegen of op andere manieren tegen het vel te houden of te drukken.
Zomer 2010 - Overzicht optredens in Museum Sincfala:

De museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2010 is het museum op 15, 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zwinstreek in VERVOERing’.

Kinderen kunnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske gaan ze dit jaar op schattentocht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang: 2,00 euro. Je ontvangt een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek gratis.