Afdrukken

Oproep Fotoproject

Annemieke en de Smarties

Photo Hall 1933-1980

 

iff2011-annemieke-web

In 2011 is Sincfala, Museum van de Zwinstreek voor de vierde keer op rij een locatie in het kader van het jaarlijks Internationaal Fotofestival Knokke-Heist. Zo was in Museum Sincfala ook al een unieke reeks portretten van vissers van Stephan Vanfleteren te zien.

Voor de tentoonstelling treedt Johan De Vos op als curator voor het project ‘Annemieke en de Smarties. Photo Hall 1933-1980’.

Photo Hall had tijdens de zomermaanden van 1933 tot 1980 op de zeedijk langs de hele Belgische kust fotografen in dienst die mensen fotografeerden om deze foto’s de dag nadien aan de man te brengen.

Photo Hall-1950-1960-web

Tienduizenden foto’s zijn er in die periode gemaakt en aan vakantiegangers verkocht. Kiekjes van mensen ‘uit vervlogen tijden’, die een interessant beeld van de zomerse genoegens aan de kust naar voor brengen.

Eerst verzamelen, dan tonen

Ter vervollediging van de uiteindelijke realisatie van deze tentoonstelling zijn we doorlopend op zoek naar zo veel mogelijk van deze foto’s. Met het verzamelen van de foto’s wordt meteen een stukje kusterfgoed bewaard en in een expositie tot leven gebracht.

Johan De Vos fotografeerde in de jaren 1960 als student zelf voor Photo Hall. Maar Museum Sincfala is ook nog op zoek naar andere mensen die tussen 1933 en 1980 - meestal als vakantiewerker - voor de firma fotografeerden.

 

Inleiding - Oproep - Artistiek opzet - Foto’s van bruikleengevers

 


Oproep

Heb je dergelijke foto’s in een album of vergeten schoenendoos? We geven ze met veel zorg een plaats in de tentoonstelling alsook onze digitale collectie. Herinner je het verhaal?  We noteren ook graag je anekdotes. Bij voorkeur nemen we de originele foto’s voor de duur van de tentoonstelling in bruikleen. Uiteraard krijg je ze achteraf ongeschonden terug. Neem contact op met curator Johan de Vos (e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) of met Museum Sincfala, Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist (deelgemeente Heist), tel: 050 530 730, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.