>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2012Carnaval in Museum Sincfala

 

cover-boekje-carnaval-heistVanaf heden is het elke dag Carnaval in Museum Sincfala. Op dinsdag 18 december 2012 is in het Oud Schoolgebouw van het museum een permanente tentoonstellingsmuur over het Heistse carnaval geopend. Je kan er filmpjes, foto’s, documenten en voorwerpen bekijken die de geschiedenis van het plezantste feest van Heist illustreren: de voetbalmatch tussen Vissers en Plakkers, het dinsdagse carnavalsgebeuren dat tot eind jaren 1950 zeer populair was, de groei van het carnaval vanaf 1961, de prins(es) Carnavalverkiezing,…

Gelijktijdig is bij Zorro Uitgeverij een boekje verschenen met als titel “Ze zijn zot, die Heistenaars!” Het is onder meer geschreven op basis van getuigenissen van Marie-Louise Vantorre en Robert De Corte. Robert lag als voormalig schepen van de gemeente Heist in 1961 aan de basis van de kinderstoet op zondag, die in vijftig jaar tijd uitgroeide tot wat de zondagstoet nu is. Het boekje telt 80 pagina’s en is te koop voor 10 euro aan de balie van Museum Sincfala, Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist.

Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en 050 530 730.