>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsKunstwerk Folon tijdelijk weggenomen

Folon Wegnemen voor herstel 20211013Het bronzen kunstwerk van Jean-Michel Folon met als naam 'De zee, die grote beeldhouwer' is weggenomen door Art Salvage die de beeldencollectie van Knokke-Heist onderhoudt en herstelt. Door de inwerking van zon, zee en zand had de originele patinalaag op het kunstwerk het zwaar te verduren gekregen. In de ateliers van Art Salvage zal een nieuwe patinalaag aangebracht worden.

In het voorjaar van 2022 zal dit prachtige werk van Jean-Michel Folon in samenspraak met de Fondation Folon teruggeplaatst worden op het strandhoofd ter hoogte van de Parmentierlaan in deelgemeente Knokke.

Folon had iets met Knokke-Heist. Als kind bracht hij vaak zijn vakanties door in Knokke-Heist. Voor het beeldje op het strandhoofd liet Folon zich inspireren door het werk van René Magritte. Het mannetje met de hoed lijkt echter ook op inspecteur Maigret uit de gelijknamige boeken van Georges Simenon. De naam van het werk is geïnspireerd op het kunstessay van Marguerite Yourcenar, ‘De tijd, die grote beeldhouwer’.