>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2009Deftige badpakken graag

logo_week-van-de-zee_web‘Voelen’ is het thema van de Week van de Zee. De aantrekkingskracht van de zee heeft alles te maken met gevoel: de zon voelen, het zand tussen je tenen voelen, de wind, het water, een kwal voelen, een krab, een vis … maar ook je vrij voelen, verwondering voelen, verbazing, spanning. De Week van de Zee biedt weer heel wat nieuwe activiteiten naast de ‘klassieke’. Toch wordt er gefocust op het weekend van 2 en 3 mei 2009.

De activiteitenbrochure ‘Aan zee VOELT het anders van Sangatte tot Knokke-Heist’ met in het midden een uitneembare kaart van de Noord-Franse en Vlaamse kust is verkrijgbaar in alle bezoekerscentra, bibliotheken, toeristische diensten,… in West-Vlaanderen. Je kan gratis een exemplaar bekomen in Sincfala, Museum van de Zwinstreek.

De kaart en nuttige informatie over de bezoekerscentra van de Vlaamse en Noord-Franse kust moet ervoor zorgen dat de brochure na de Week van de Zee niet volledig gedateerd is. De recreant vindt er ook de ontleenpunten voor het gezinsrugzakje van de kust: de Duinpieper en het traject van de kustfietsroute. Alle gedetailleerde informatie over de activiteiten van de Week van de Zee vind je terug op de website www.weekvandezee.be.

Naar aanleiding van de Week van de Zee komen traditioneel een aantal scholen uit Knokke-Heist (lager onderwijs) Museum Sincfala bezoeken. Op zondag 2 mei vindt ook de activiteit Zwin op stelten plaats in het Provinciaal Natuurpark Zwin. Daar zal Museum Sincfala aanwezig zijn met de 15 andere musea en bezoekerscentra, verenigd in de Parels uit de Zwinstreek.

 

activiteitenbrochure_2009_web