>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2009Boek - De spade in de dijk

het_zwin_webHet Provinciaal Natuurpark Het Zwin liet een audiogids aanmaken als leidraad voor een  ‘luisterwandeling’. Deze wandeling kan je via de computer downloaden en op een MP3-speler afspelen. De luisterwandeling leidt de bezoeker langs een parcours van 22 plaatsen en biedt je de mogelijkheid op eigen tempo de mooiste en meest interessante plaatsen van het Zwin te ontdekken.

Een introductie zorgt voor duiding en gaat in op het onderwerp dat bij de halte hoort. Dit onderwerp kan van historische, natuurgerelateerde, maritieme, geografische of anekdotische aard zijn. De verschillende fragmenten laten ook telkens enkele natuurgeluiden horen. Zo krijgt de bezoeker tijdens de wandeling een leuk en boeiend beeld van de veelzijdigheid van het gebied. De ‘luisterwandeling’ richt zich in de eerste plaats tot de individuele bezoeker en biedt de gelegenheid om het natuurpark op een nieuwe manier te ontdekken. Een plan en een duidelijke nummering in het park helpen het publiek bij het volgen van het juiste parcours en het opzoeken van de juiste stopplaats.

De luisterwandeling wordt in vier talen aangeboden. De opname is gratis te downloaden via de website www.zwin.be of ter plaatse in het natuurpark en is op elke MP3-speler oplaadbaar. Dit project kwam tot stand met steun van de Vlaamse regering in het kader van het Kustactieplan 2005-2009.

Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 60 70 86