>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2016Arnold Roels en Georges De Vent presenteren Heist aan Zee: Cafés en middenstand in het vissersdorp

danny lannoyNa wijlen schepen Maxim Willems, is nu ook ereschepen Danny Lannoy door de lezers van de Krant van West-Vlaanderen bekroond tot Krak van Knokke-Heist. Op dinsdagavond 26 januari 2016 mocht Danny in Brugge in het Proviciaal Hof in aanwezigheid van de gouverneur en de Deputatie zijn trofee in ontvangst nemen uit handen van schepen Kathleen van der Hooft. De andere genomineerden waren duiveltje-doet-al Martin Vanden Broucke, lange afstandszwemmer Francis Reubens, chocolatier David Maenhout en mixologiste Hannah Van Ongevalle.

Danny Lannoy (63) is getrouwd met Katrien Donckers en vader van twee zonen: Robby en Kenny. Hij studeerde voor bouwkundig tekenaar aan de Stedelijke Academie in Brugge. Hij was gemeenteraadslid van 1977 tot 1982, schepen voor Openbare Werken van 1983 tot 2004 en schepen voor Stedenbouw en Patrimonium van 2005 tot 2012.

In 2004 werd hij door de Nederlandse koningin bekroond tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Hij is voorzitter van heemkring Cnocke is hier, het Canada Comité Knokke-Heist, de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Heist en ondervoorzitter van het Sincfalamuseum. Hij is auteur van diverse geschiedkundige en kunstboeken en heemkundige tijdschriften.