>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2016 Bezoek zondag de Kalfmolen tijdens Dag van de Ambachten

Op maandagavond 29 februari was er een geslaagde opening van de tentoonstelling Herboren strandsouvenirs.

In het Museum van de Zwinstreek kun je zowel studiofotografie uit de periode 1870-1930 als actueel werk van Tom De Visscher bewonderen.

Estelle Slegers Helsen tekende voor het concept en het uitschrijven van de historische verhalen. De uitnodiging voor Tom De Visscher in het project ‘Herboren Souvenirs’ is duidelijk gebaseerd op zijn fotografisch oeuvre van zowel strandbeelden als portretfotografie in een spannende verhaalvorm.

Als Belgische hedendaagse fotograaf leunt hij nauw aan bij de beeldende kunsten. Hij vertelt beeldverhalen in een tijdloos kader met een mix van drama, nostalgie en romantiek.In een nagemaakte oude studio-opstelling kunnen museumbezoekers zichzelf fotograferen en de tentoonstelling mee vorm geven door deze op te sturen naar Museum Sincfala.  Deze zullen gepost worden op de Facebookpagina van het museum.  Wie de meest originele foto maakt, krijgt een fotoshoot met Tom De Visscher cadeau! 

Op de druk bijgewoonde vernissage nam ook onze burgemeester van de gelegenheid gebruik om te poseren in een Heysts vissersschuitje.  Velen volgden zijn voorbeeld.  Hier enkele sfeerbeelden.  Een bezoekje aan deze gratis tentoonstelling is dus zeker de moeite waard.

herboren strandsouvenirs 15herboren strandsouvenirs 14herboren strandsouvenirs 13

herboren strandsouvenirs 12herboren strandsouvenirs 17herboren strandsouvenirs 11

herboren strandsouvenirs 01herboren strandsouvenirs 02herboren strandsouvenirs 03

herboren strandsouvenirs 04herboren strandsouvenirs 06herboren strandsouvenirs 08

herboren strandsouvenirs 09herboren strandsouvenirs 10herboren strandsouvenirs 18

 herboren strandsouvenirs 16herboren strandsouvenirs 05herboren strandsouvenirs 07