>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2016 Bezoek zondag de Kalfmolen tijdens Dag van de Ambachten

winkelVan 4 december 2016 tot en met 5 maart 2017 kan je kennismaken met een groots opgezette tentoonstelling over de middenstand in het vroegere vissersdorp Heist.  De voorbereidingen zijn volop bezig en we zijn op zoek naar artikelen om onze nagebouwde winkel aan te kleden.

Het project vloeit voort uit de succesvolle tentoonstelling ‘Van Albatros tot Zelzate’ die in 2014 georganiseerd werd in Museum Sincfala door de heemkring Heyst Leeft. Ook nu verleent de heemkring zijn medewerking.

De tentoonstelling sluit perfect aan bij het boek ‘Heist-aan-Zee: cafés en middenstand’ van de hand van Arnold Roels en Georges De Vent,  dat medio november 2016 zal verschijnen.

Net zoals het boek zal de tentoonstelling opgebouwd worden per straat met de winkels en cafés die er van begin vorige eeuw tot op heden zijn geweest. Meer dan 500 foto's zullen de bezoeker terugvoeren naar de talrijke winkelmogelijkheden in Heist en zeker naar de overvloed aan gelegenheden om de dorst te lessen.

Maar de tentoonstelling biedt meer: veel foto's van Heistenaars zullen in groot formaat te zien zijn en een gezellig winkeltje wordt gereconstrueerd met talrijke 'winkelwaren' van weleer, die de bezoeker zeker in een nostalgische roes zullen brengen.

En hiervoor hebben we jullie hulp nodig: 

Wie oude kartonnen dozen heeft van producten van weleer of blikken dozen waarin etenswaren werden bewaard, mogen deze in bruikleen afstaan aan het museum. Ook typische publiciteitsaffiches zijn welkom.

We rekenen op jullie spontane medewerking.

Contactgegevens:
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Tel.: 050 530 730