>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2016Schenking tegeltableaus voormalige vishandel De Paepe

Naar aanleiding van het schrijven van het boek van Arnold Roels en Georges De Vent waren er zoveel onbekende foto's naar boven gekomen dat Museum Sincfala door de heemkring Heyst Leeft werd gevraagd om iets te doen met dit unieke beeldmateriaal.  

Foto's waar uitbaters en klanten op de gevoelige plaat werden gelegd, zijn dan ook populair bij jong en oud.  Lang moest er niet over nagedacht worden om deze foto's een mooie plaats te geven in het Museum Sincfala. Maar de tentoonstelling is meer dan 650 foto's.  

Er werd een oproep gedaan om oude winkelartikelen in bruikleen te geven en dit werd door de inwoners van onze prachtige gemeente duidelijk beantwoord.  Het resultaat?  Een gezellige kruidenierszaak uit de jaren 60 kwam tot leven.  Droom er in weg en zie producten terug die reeds decennia niet meer verkocht worden.  

Speciaal voor de kinderen is er een speciale kijk- en doeopdracht ontwikkeld.  Daarnaast is er op twee grote schermen in de tentoonstellingsruimte het volledige boek Heist aan Zee: cafés en middenstand in het vissersdorp te bekijken en wie wil kan het nadien aankopen in onze museumshop.

Deze originele tentoonstelling is gratis te bezichtigen t.e.m. 5 maart en is de kers op de taart als afsluiter voor het fantastische jaar dat Museum Sincfala achter de rug heeft. 

Opening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en MiddenstandOpening tentoonstelling: Heist-aan-Zee - Cafés en Middenstand