Afdrukken

workshop cwxrm 01Maak gratis je eigen vredesbeeldje ter nagedachtenis van de slachtoffers van WOI.

Naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog verwelkomt Knokke-Heist het atelier van CWXRM in Cultuurcentrum Scharpoord. Met dit project wil de Provincie West-Vlaanderen de slachtoffers van WOI herdenken. Vanaf dinsdag 24 oktober tot en met zondag 5 november 2017 kan je in Cultuurcentrum Scharpoord zelf een beeldje maken en hiermee een bijdrage leveren aan een heus kunstproject dat onthuld wordt in 2018 ter nagedachtenis van WOI.  

Het project werd opgestart in 2014. De afgelopen jaren heeft het atelier van CWXRM halt gehouden op verschillende plaatsen in heel Vlaanderen. Dat leverde ondertussen al meer dan 330 000 beeldjes op. Het einddoel is om 600 000 beeldjes te maken, ter nagedachtenis van de 600 000 slachtoffers die tijdens WOI op Belgische bodem vielen. Deze beeldjes zullen in 2018 voor een buitenkunstwerk aan de Palingbeek in Ieper worden gebruikt. Dit najaar komt het atelier naar het Cultuurcentrum Scharpoord met maar liefst 22 persen. Iedereen is welkom om zelf gratis een beeldje uit klei te persen en zo een bijdrage te leveren aan het kunstwerk. Bezoekers van het For Freedom museum kunnen ook een eigen beeldje maken, daar zullen voor de gelegenheid twee persen staan.

Wil jij ook deel uitmaken van dit herdenkingsproject? Neem deel met je school, vereniging, gezin of individueel. Het project wordt volledig ondersteund door de gemeente en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

workshop cwxrm 02Wanneer?
24 oktober t.e.m. 5 november 2017, elke dag van 9 tot 22 uur.

Waar?
Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

Inschrijven?
Groepen vanaf 10 personen kunnen zich nu al inschrijven aan het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord.