>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2017MAKZ Knokke, de Noordhinder en Museum Sincfala slaan de handen in elkaar

20171208 knippen lint tentoonstelling lrDe gratis najaarstentoonstelling 'Cafés en middenstand in de badstad Heist-aan-Zee' geeft je een inkijk in het bruisende commerciële leven van het oude Heist boven de boulevard.

Van 9 december tot 22 april 2018 kun je genieten van een mooi stukje erfgoed. Het is inmiddels de derde tentoonstelling van Georges De Vent en Arnold Roels met medewerking van de heemkring Heyst Leeft.
Het begon allemaal met de succesvolle tentoonstelling over de Heistse cafés 'Van Albatros tot Zelzate' in 2013. Daarna volgde een expo in 2016 over de cafés en de middenstand in het vissersdorp en vandaag is het de beurt aan Heist boven de Boulevard.

Verschillende foto's van hotels, pensions en winkels brengen u terug in de tijd wanneer kassa's nog loodzwaar wogen, sigaretten verkocht werden in pensions en koffiefilters uit zilver werden gemaakt... Een nagebouwd pension laat u terugkeren naar de jaren '50. Maar het belangrijkste zijn de mensen op de foto's die elk hun eigen verhaal hebben.

Iedere bezoeker aan deze expo zal anekdotes kunnen vertellen over de geportretteerden en dat is nu juist de bedoeling van zo'n tentoonstelling. Mensen verbinden met elkaar. Deze gratis expo is dus een must voor iedereen wie een hart voor onze mooie gemeente heeft. Niet te missen dus!