>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2018Open Monumentendag in Knokke-Heist - Zondag 9 september 2018

werken nieuwbouw sincfalaDe afgelopen dagen zijn de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel voor het museum Sincfala en de gemeentelijke basisschool Het Anker gestart.De ruwbouw zou tegen het najaar een feit moeten zijn en de oplevering wordt verwacht in 2019. 

Op het gelijkvloers komt er een nieuw onthaal voor het museum waar bezoekers en toevallige passanten een lekker kopje koffie of een pils kunnen gebruiken.  De reuzen Pier en Wanne worden op het gelijkvloers permanent tentoongesteld en zullen te zien zijn voor wie langs het museum voorbijkomt.  Verder komt er een grote tentoonstellingsruimte op de begane vloer voor tijdelijke expo's.

Op het voorplein zullen er zitbanken en kinderspelen staan en in de vernieuwde museumtuin kunnen bezoekers aan een tafeltje genieten van hun drankje.  De bovenverdieping dient als eetzaal voor de leerlingen van het Anker. 's Namiddags of in vakantieperiodes kan het museum deze ruimte ook gebruiken voor het ontvangen van groepen en voor optredens en lezingen.

De school krijgt een nieuw sanitair blok dat in de nieuwbouw wordt geïntegreerd.