>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeNieuwsNieuws 2018Ontdek de interbellumkunstenaar dr. Reimond De Beir en het "Zwart Huis" in Sincfala
opening tt de beir 20181214 14De naam De Beir doet bij velen in Knokke-Heist een belletje rinkelen.  Zijn dokterswoning in de Dumortierlaan is bekend als het 'Zwart Huis'.
Reimond De Beir was naast huisdokter ook een autodidact kunstenaar en werkte zowel met gouache, houtskool als met de pen. Bovendien was hij een groot kenner en verzamelaar van kunst.  Constant Permeke, Floris Jespers, Door Boerwaard, François Gos en uiteraard Rik Wouters waren goede vrienden van de dokter.   
De Beir ontmoette op zijn ronde heel wat Knokkenaars die hij portretteerde. Ko Slekke is er één van.  Maar hij tekende ook de Zwinstreek met zijn polders, dijken met tronken en het vee in de weiden. In de expo krijg je een selectie van 95 werken te zien en in een film van 20 minuten vertelt de familie De Beir over hun (groot)vader en zijn uitzonderlijk leven.  
De kers op de taart is een meer dan geslaagde poging om de bezoeker een indruk te geven van het leven in het 'Zwart Huis'.  Ontdek het zelf want tot 21 april 2019 kunt u gratis in Museum Sincfala de expo "interbellumkunstenaar dr. Reimond De Beir" bekijken.  
Wie sappige anekdotes wil horen, reserveert best een gidsbeurt die iedere zondagvoormiddag doorgaat.  Doen!
 
Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140, Knokke-Heist
Tel.: 050-530 730